Startersdag Assen 17 juni 2016

Vrijdag 17 juni vond het eerste Starterscafé plaats op het Drenthe College, Cicero Assen.
Zo tegen het einde van het schooljaar en buiten onze lesvrije weken om bleek het lastig om een hele grote groep starters bij elkaar te krijgen. Met ondersteuning van de directie werd toch besloten om door te zetten en met 13 starters werd het toch nog een leuke, informatieve en ondersteunende middag.

image003

Thea startte met een zeer inspirerende inleiding ‘Van goed naar beter’.
Na een korte pauze kwam Diederick met een minilezing vol tips om de MBO scholieren te motiveren. Beide werden in dialoog met de startende leraren gegeven. De middag werd afgesloten met een borrel en een goed gesprek.

Ondanks dat het eind van het schooljaar niet de meest geschikte periode is hebben de startende leraren het als waardevol ervaren. Ze gaven aan dat het zinvol was om elkaar te ontmoeten en met elkaar ervaringen te delen. Het gevoel dat ze niet de enige zijn heeft ze gesteund.

Geschreven door:
Diederick de Vries (Leraar van het Jaar MBO 2015)
Thea van den Bosch ( Leraar van het Jaar MBO 2012)

Twee persoonlijke reacties naar aanleiding van de startersdag:

Graag wilde ik jullie nog mee geven, dat ik het vanmiddag erg interessant vond. Ik voelde me ook enorm welkom.
Helaas kon ik n iet langer blijven, had graag nog even na gepraat en nog veel ervaringen willen horen van collega’s die pas gestart zijn.
Ik wilde jou Thea en Diederik nog even laten weten hoe ontzettend inspirerend en herkenbaar ik de bijeenkomst van afgelopen vrijdag vond. Ik voelde me zo gehoord en voelde weer dat ik echt wel goed bezig ben, dat is in ons team niet altijd merkbaar.
Ook jou verhaal zat goed in elkaar en ik snap nu ook dat jij met plaatjes een heel verhaal kunt vertellen, mooi. Bedankt voor deze middag. Het is zeker voor herhaling vatbaar!!!

Over de blogger

John Doe

Femke Cools

Arnhemse Schoolvereniging, DeBasisFluvius
Wat mij ten diepste drijft in het onderwijs: het goede doen, juist ook in de ogen van het kind. Voor mij betekent dat dat de leraar centraal staat: deze heeft een sleutelrol in de ontwi…

Plaats een reactie

Andere blogposts